Európai Feltalálói Díj

Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk, az Európai Feltalálói Díjat idén is az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő tagországban, azaz ezúttal Magyarországon, Budapesten adják át.

A rendezvényt a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében tartják meg. A május 19-én sorra kerülő ünnepi eseményt az Európai Szabadalmi Hivatal az Európai Bizottsággal, a magyar EU elnökséggel és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együtt rendezi meg. A feltalálók mellett a politikai, a tudományos, a gazdasági élet és az innovatív ipar képviselőinek részvételével megtartandó díjátadáson az Európai Unió magas rangú tisztségviselői is jelen lesznek. Várhatóan e jeles eseményre hazánkba látogat Michel Barnier, belső piacért felelős európai biztos is.

A díjat 5 kategóriában adják át, nevezetesen az ipar, a kis- és középvállalkozások, a kutatás, az Európán kívüli országok és az életműdíj kategóriájában. Benoît Battistellinek, az Európai Szabadalmi Hivatal elnökének rangos zsűrit sikerült felkérnie a díj odaítélésére. A zsűri tagjai közt található mások mellett Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke és Rubik Ernő feltaláló is.

A zsűri tagjairól bővebb információ az Európai Szabadalmi Hivatal honlapján található: http://www.epo.org/news-issues/european-inventor/about-1/jury.html

2011/02/17